De 6 nøklene - Selvtillit

Kapittel 2: Selvtillit

Ikke akkurat en bombe som ble sluppet dette? Spør en hvilken som helst dame om hva hun liker i en mann så er selvtillit og selvsikkerhet garantert på toppen av kvaliteter hun verdsetter. Selvtillit er veldig attraktivt og en av de viktigste kvalitetene du trenger for å tiltrekke deg en kvinne. Uten dette er du som oftest sjanseløs. Kan du forvente at andre skal ha troen på deg når du ikke engang har troen på deg selv? Du må tro på deg selv, for at andre skal tro på deg.

Selvtillit kommer fra positiv feedback. Det er å vite eller tro på et positivt resultat eller mangelen på frykt for et negativt resultat. Hvis du brenner deg på flammen holder du deg unna. Hvis du blir belønnet hver gang du har på deg en klovnenese vil du fortsette å gå med den, ikke sant?

Selvtillit er noe du har på innsiden, men som manifesterer seg på utsiden, gjennom kroppsspråk og handlinger. Når du sjekker opp en dame kan du ikke føle deg underlegen, usikker eller at du ikke fortjener henne. Du kan ikke bli stoppet av frykten for sosialt press. Damene vil se at du er lite selvsikker og vips, så er de borte for å finne eller bli funnet av en mer selvsikker mann. Som å miste jenta ikke er nok, vil lav selvtillit lede til stress, pessimisme, frykt, usikkerhet og negativitet. Høy selvtillit leder til det motsatte. Kanskje ikke så rart at selvsikkerhet er attraktivt?

Som sagt; hvis du ikke liker deg selv vil du slite med å få andre til å like deg. Fortvil ikke, jeg har to gode nyheter til deg:

1. Du vil alltid være elsket av din mor.

2. Du kan lære å like deg selv ved å fortsette å lese denne boken og ved å bestemme deg for å fikse denne delen av livet ditt akkurat nå.

"Nobody can make you feel inferior without your consent."
- Eleanor Roosevelt

En av de mest populære holdningene i sjekking er "Jeg blåser i hva fremmede tenker om meg", fordi folk som er komfortable (les selvsikre) under sosialt press er attraktive for kvinner (mer om sosialt press senere i boken). Hvis du liker en person, bryr du deg om hva andre tenker om den personen? Ikke jeg heller. Jeg VET han er en kul fyr, jeg vet jeg liker han og sladder kan ikke endre på det.

Det er det samme når du liker deg selv. Det er selvsikkerhet! Fremmede er bare statister i filmen om livet ditt, så hvorfor bry seg om hva de tenker om deg, sant?

Så hvorfor er vi så usikre på oss selv at vi konstant trenger bekreftelse fra andre for å føle oss bra? Når du var et barn lærte du raskt at hvis du ikke gjorde som din mor og far forventet av deg, ville de trekke tilbake sin kjærlighet og bekreftelse, de ble kanskje sinte og negative. De ville kritisere og dømme, kanskje til og med straffe deg fysisk for å få viljen sin.

Det gjorde mange andre viktige mennesker i livet ditt også. Når årene gikk, ble ditt selvbilde, måten du ser på deg selv og tenker om deg selv, mer og mer avhengig av hvordan du trodde andre tenkte eller så deg som. Ikke så rart at mange mennesker er kjempesensitive til hvordan andre behandler dem og snakker til dem.

Har du noen gang justert atferden din for å få andre til å like deg, til å respektere deg eller godkjenne deg? Jeg vet jeg har.

Lav selvtillit manifesterer seg til frykt for avvisning. Frykt for å bli avvist er ikke noe du er født med. Du lærer det. Når du ble født var det bare to ting du fryktet:

1. Frykt for å falle og

2. Frykt for høye lyder

Alt annet du frykter har du lært av miljøet/samfunnet.

I større eller mindre grad er vi alle bekymret over hva andre tenker om oss. Det er helt normalt. Men noen bryr seg mindre enn andre. Vet du hvorfor? Fordi de er selvsikre!De liker seg selv. De vet hva de verdsetter og hvorfor, de vet hvem de er. Å være seg selv med sine meninger og det som følger med er attraktivt. Det er så tiltrekkende at flere dyktige sjekkere er uenige med jenta kun for å demonstrere at de er trygge på seg selv og ikke setter jenta på en pidestall.

Før jeg går inn på det du konkret kan gjøre for å forandre selvbildet og selvtilliten din, skal jeg forklare selvkonseptet for deg. Vel, jeg skal ikke gjøre det, jeg lar forfatteren Brian Tracy gjøre det istedenfor (fritt oversatt fra engelsk):

"Ditt selvkonsept består av tre deler, hvor hver del påvirker de andre […] Ditt selvideal er den personen du har mest lyst til å bli en gang i fremtiden. Ditt selvideal bestemmer hvilke retninger du tar i livet, din vekst og utvikling som person. Ditt selvbilde derimot, bestemmer hvordan du handler i nåtiden. Ditt selvbilde er måten du ser på deg selv nå, i dag, i dette øyeblikket. Din selvtillit er stort sett bestemt ut ifra forholdet mellom ditt selvbilde og ditt selvideal, eller ut i fra hvordan du gjør det i dag til dag-aktiviteter sammenlignet med måten du hadde gjort det hvis du var den absolutt beste personen du kunne vært. "

Så for å like deg selv må du være eller handle som ditt selvideal. Skjønner du? Sett deg ned og finn frem penn og papir eller et notat på dataen din. Blås i det, tatover det i pannen din i stedet. Seks ting du kan gjøre for å få bedre selvtillit

1. Finn ut hva ditt selvideal er. For eksempel: Være positiv, være en som gir andre verdi, veltrent. Et tips er å se for deg selv i din egen begravelse. Hvordan skulle du ønske folk hadde husket deg?

2. Skriv ned hva du kan gjøre for å bli den personen. For eksempel: Være en som gir andre verdi: Jeg skal behandle andre mennesker som om de er veldig verdifulle; jeg skal gjøre mitt beste for at de får en bedre dag, jeg skal snakke positivt om andre, selv om de kanskje ikke fortjener det bestandig. Jeg skal være generøs med komplimenter. Jeg skal prøve å se ting fra deres side, osv. Gjør det også, ikke bare si du skal gjøre det. GJØR DET!

3. Oppfør deg som om du allerede er ditt selvideal. Husk; Motion creates emotion – bevegelse skaper følelse - enhver aksjon har en reaksjon: Ta små steg, men bestem deg for å gjøre dette hver eneste dag. Det tar ca. 21 dager å skape en vane. Dette bør være målet ditt. Gjør det minst i 21 dager. Dette vil forkorte gapet mellom ditt selvideal og ditt selvbilde og du vil begynne å like deg selv mer. En dag vil du være ditt selvideal.

4. Gjør det du frykter. Om og om igjen. Feel the fear and do it anyway (tittelen på en bra bok om emnet). Dette kalles systematisk desentifisering. Det er antageligvis den beste måten å bygge selvtillit og "baller" på i et hvilket som helst område i livet. Fears are unlearned by repeated acts of courage in opposition to the responses of fear.- Brian Tracy. En ting til: Avvisning er IKKE personlig.

5. Aldri gi opp! Hvis du faller av hesten, få rumpa di opp på den igjen. Aldri ALDRI gi opp. Vær stolt av deg selv for å ikke gi opp, vit at fiaskoen ikke er virkelig før du har gitt opp. Feil er hva du lærer av. I have not failed. I've just found 10,000 ways that won't work – Thomas A. Edison. En ekspert er en person som har gjort alle feilene. Og når du først klarer det vil ingenting gi deg en bedre følelse av mestring og selvsikkerhet. Positive erfaringer/resultater bygger selvtillit som ingenting annet.

6. Gjør affirmasjoner (positiv selvsnakk) hver dag. Se artikkel om hvordan oppnå dine drømmer ved hjelp av visualisering og affirmasjoner. Vi går også nærmere inn på dette på bootcamp/kurs.

Den selvsikre mannen

Så over til hva som kjennetegner en selvsikker mann. En stor greie innen sjekking handler om modellering, som vil si å observere andre som er flinke med jenter og å ta etter deres atferd. Det er også en av grunnene til at den beste måten å lære seg sjekking er ved å ta et kurs slik at man kan observere instruktørene ute i felten, samtidig som de også observerer deg og kan gi deg feedback ut ifra hva du gjør rett og feil.

Hvis du ikke er selvsikker, lat som du er det og du vil føle deg mer selvsikker. Som nevnt tidligere; motion creates emotion. Fake it till you make it. I dette tilfellet er dette mer sant enn ikke.

Jeg vil nå gi deg en beskrivelse av den selvsikre mannen slik at du får noen ideer på hvordan du skal/bør oppføre deg for å tiltrekke deg jenter. Noen av disse punktene går jeg nærmere inn på senere i boken da de overlappes av kvalitetene vi skal gå igjennom. Uansett, her har du dem:

Han snakker høyt og klart. Han er vant til å ha et "publikum". Folk vil høre hva han har å si og han vet det.

Han har et åpent og avslappet kroppsspråk, rolige bevegelser. Han tar opp rom og har en rett holdning, hodet høyt hevet og tilbakelent.

Han er komfortabel med oppmerksomhet, han ønsker å bli sett og har ingen grunn til å gjemme seg. Han er vant til at folk kommer til han, ikke motsatt.

Han har et lurt smil om munnen. Han er glad. Hvorfor skulle han ikke være det? Verden er snill mot ham, det er i allefall slik han liker å se på det, det er derfor han er selvsikker, han er vant til å få det som han vil.

Han er leken og har det gøy. Alle vil ha det gøy, og en selvsikker mann vet at han kan ha det gøy stort sett når som helst, fordi mennesker synes selvsikre mennesker er morsomme. Han er så komfortabel med å være seg selv at han ikke er flau over sitt indre barn.

Han skryter ikke eller prøver å imponere noen. Hvorfor skulle han? Bare usikre mennesker gjør det. Han bryr seg ikke om folk liker han eller ikke, han har allerede alt han trenger her i livet. Han lever i mangfold. Han vet han er verdifull og trenger ikke andre menneskers bekreftelse på dette.

Han setter ikke damer på en pidestall. Jeg har allerede sagt det. Han bryr seg ikke. Koppen hans er allerede full (mangfold), han har alle damene han trenger i livet sitt og han vet at damer også går på do. De er ikke så spesielle. De burde sette han på en pidestall.

Han sier det han mener. Han bryr seg som sagt ikke om hva andre tenker om han. Han trenger ikke å bli likt av alle.

Han har grenser og er ikke redd for å vise det. Han vil ikke la noen tråkke på han, han vet han kan ta vare på seg selv, han respekterer seg selv og derfor burde andre gjøre det også.

Han handler om han vil noe. Han vet at om han vil ha noe kan han likegreit bare gå og skaffe det, fordi oftere enn sjelden vil han være suksessfull. Han kan føle frykt når han går bort til en jente han liker, men han gjør det uansett. Det er hans livshistorie: Når han føler irrasjonell frykt, gjør han det likevel.

Han er ikke reaktiv. I hans virkelighet er han godt likt av alle som er verdt å kjenne, så hvorfor skulle han være reaktiv overfor andre mennesker. Han kjenner seg selv, så han bryr seg ikke om hva andre synes og mener. Hvorfor skulle han prøve å få folk til å forstå han? Hva er poenget? Det er ikke hans problem. Folk får ta ham som det han er.

Han liker sosialt press. Han nyter å være midtpunktet. Han får positive reaksjoner når han er det, så istedenfor å være redd for det, oppsøker han det.

Han er ikke redd for å ta på jenter Han er vant til at jenter tar på han og er vant til at jenter liker at han tar på dem, så berøring kommer kjapt inn i bildet når han snakker med nye jenter.

Han leder folk og situasjoner. Han er vant til at andre følger han, han er vant til at folk ser opp til han og vil at han skal ta ledelsen.

Dette var noen av de typiske kjennetegnene det er vel verdt å modellere fra den selvsikre mannen. Ikke sammenligne deg med andre. Finn ut hvem du er og hva du står for og stol på deg selv, så er du der. Lettere sagt enn gjort, men dette kommer med rette holdninger og måter å tenke på.

Skrevet av Fredrik Worren fra Dating Adventure.

Neste kapittel kommer senere - følg med!

Utålmodig? Du kan få boken i sin helhet tilsendt umiddelbart og helt gratis ved å melde deg på Dating Adventures eget nyhetsbrev via den blå boksen øverst på denne siden.