Rosa hjerte1) Gratis datingside eller betalt medlemskap?
Undersøk flere datingtjenester og sammenlign priser, muligheter for interaksjon med andre brukere, hvilken målgruppe tjenesten retter seg mot osv. Såfremt det er mulig burde du bla gjennom noen profiler for å få et bedre inntrykk. Snakk med dine venner om deres erfaringer med ulike datingsider. Gratis datingsider er jo uansett - eh, gratis - så selv om du begir deg ut på nettdating med månedsbetaling, har du ikke noe å tape på å samtidig registrere deg på gratis datingsider.

2) Følg viktige online dating sikkerhetstips.
Fra det tidspunktet du lager en kontaktannonse til tiden er inne for å møte noen på en date, er det viktig å være trygg og ta noen forholdsregler. I et nøtteskall: gi aldri ut for mye personlig informasjon, aldri ditt hjemmetelefonnummer, alltid møtes på et offentlig sted på første date, be om et bilde av nyere dato (eller spør hvor gammelt bildet i profilen er) og stol på magefølelsen.

3) Kunsten å lage en vinnende profil.
Profilen din er en av de to viktigste elementer som vil avgjøre om en person vil sende deg en melding på en online dating tjeneste (det andre er bildet - se neste tips). Derfor er det viktig å sørge for at profilen din er livlig, morsom, og positiv. Unngå negativ eller forkleinende omtale av deg selv for enhver pris, fremhev dine positive sider. Undersøk andre profiler og finn ut hva som gjør deg mer interessert eller mindre interessert. Gjør din interessant!4) Last opp flotte, nye bilder på din kontaktannonse.
Innse det - når du gjør et søk på en online datingtjeneste er det bildet som er det første som griper din oppmerksomhet. Dette er den aller viktigste faktoren for å lokke noen til å se nærmere din flotte kontaktannonse som du har skrevet (se forrige tips). Du må finne ut hvilke farger du kler best. Kle deg pent og vis deg fra din beste side. Og få noen til å ta noen flere ulike bilder av deg som er morsomme og livlige. Feks et bilde som viser deg på et sted eller i en sammenheng som fungerer som en ice-breaker eller som en kilde til spørsmål eller samtaleemne videre. Har du feks et bilde av deg selv der du er i ferd med å hoppe ut av et fly (med fallskjerm!) vil du antagelig oppleve at responsen blir firedoblet eller mer. Bildet i kontaktannonsen trenger ikke være riktig så "dramatisk", men du skjønner sikkert poenget.

5) Lær effektiv kommunikasjonsteknikk.
Din første melding til noen du er interessert er den viktigste du noen gang vil skrive, fordi det du skriver i høyeste grad er med på å avgjøre hvorvidt de skriver tilbake. I nettdating er viktig å tilpasse din innledende melding til akkurat den du skriver til og bruke mer tid på å stille spørsmål (basert på den andre personens profil) enn å gi opplysninger om deg selv. Å gi et kompliment skader heller ikke (feks. "Jeg liker smilet ditt" eller "din profil er en av de beste jeg har lest").

6) Vis alltid respekt for andre.
Ved å vise respekt for andre, forsterker du inntrykket av din karakter og integritet. Ikke la din anonymitet forhindre at du tar med deg god folkeskikk også inn i den virtuelle verden. Dette gjelder like mye på gratis datingsider som på betalingstjenester. Det er ikke respektfullt å ikke være oppriktig i din kommunikasjon med andre eller å bare forsvinne fra jordens overflate hvis du velger å gå videre. En av de vanligste irritasjonsmomentene er når noen bare forsvinner og all kommunikasjon opphører uten noen som helst forklaring. Det er veldig respektløst å ikke sende en høflig beskjed om at du ikke lenger er interessert eller av andre grunner ikke ønsker å gå videre med vedkommende.

7) Unngå hvite løgner.
Når det gjelder nettdating er hvite løgner ganske utbredt. Unngå for all del dette. Mange kontaktannonser har feks et bilde som er flere år gammelt. Det lyves på alderen, om inntekt, om jobben osv. Det enkle faktum er at du sannsynligvis er på jakt etter din sjelefrende, så på et tidspunkt i forholdet vil disse løgnene komme tilbake å hjemsøke deg. Vær alltid ærlig og sannferdig i alt du sier og uttrykker. Ved alltid å fortelle sannheten vil du aldri trenge å huske hva du har sagt tidligere!

8) Lær hvordan du avslører og unngår gifte.
Det er et trist faktum at nesten en firedel av mennesker som lager en kontaktannonse er gift. Enten de er på utkikk etter noen å være utro med eller bare prøver å se hva de "går glipp av". Disse menneskene er en trussel for mennesker som søker ekte relasjoner. Gifte mennesker vil være svært hemmelighetsfulle og uregelmessige i sin kommunikasjon med deg. Og når det eventuelt kommer på tale å snakke sammen på telefonen, vil du antagelig ofte oppleve å komme til mobilsvar eller bli ringt tilbake på uregelmessig basis. Vanligvis vil gifte ikke legge ut et bilde på profilen, eller de legger ut et som er mørk, kornete eller utydelig som en forsikring mot å bli avslørt. De vil ikke at en venn eller et familiemedlem skal kunne komme over og oppdage profilene deres!

9) Gjør den første daten minneverdig.
Konseptet vellykket online dating slutter ikke med å få en date. Den første daten kommer til å forme den andre personens mening mer enn noe annet - fra første sekund. Derfor er det viktig at du gjør et godt førsteinntrykk. Som det sies, du får aldri en ny sjanse til å gjøre et godt førsteinntrykk. Vis selvsikkerhet på daten. Tillit er en av de største attraksjonene du kan besitte.

10) Ikke bli en heltidsdater.
Et amerikansk datingmagasin innførte begrepet "profesjonell onlinedater" for å beskrive det økende antall mennesker som blir avhengige av nettdating. Avhengighet kan påvirke både eksisterende relasjoner og potensielle, fremtidige relasjoner. Og skade andre i prosessen. Og å skade andre burde jo være det siste du vil gjøre. En profesjonell online dater er en som er på flere dating-tjenester samtidig, drar på flere dater regelmessig, og tenker stadig at "den neste kan bli bedre". Hvis han/hun går inn i et forhold, bare skjuler vedkommende sin profil (i stedet for å slette den), og ved første tegn på problemer i et forhold, går de vanligvis tilbake til sin online datingverden i stedet for å takle eventuelle problemer. En profesjonell online dater er ofte plutselig som sunket i jorden og tar seg ikke bryet med for å fortelle deg at han/hun ikke lenger interessert i å kommunisere, eller uventet og plutselig bare sletter sin kontaktannonse.